Ivo Havlíček

Bakalářská práce

Stanovení vlákniny u netradičních mouk

Determination of Fiber in Non-Traditional Flours
Anotace:
V teoretické části bakalářské práce je legislativně vymezen pojem mouka, charakterizovány netradiční zdroje pro výrobu mouky: banány, dýně, réva vinná, ostropestřec mariánský a len setý. Dále je definován pojem vláknina, popsány její frakce a benefity vyplývající z konzumace vlákniny. Praktická část zahrnuje stanovení sušiny, popela, hrubé, neutrálně-detergentní, acido-detergentní vlákniny a stravitelnost …více
Abstract:
In the theoretical part of the bachelor thesis the concept of flour is legislatively defined, non-traditional sources of fiber are characterised such as bananas, pumpkins, grapevine, milk thistle and flax. Furthermore, the term dietary fiber is defined, its fractions, and the benefits resulting from the consumption of fiber are described. The practical part includes the determination of the dry matter …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Havlíček, Ivo. Stanovení vlákniny u netradičních mouk. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe