Výskyt a aktivita salmonel ve slepičích vejcích – Tereza Novotná
Tereza Novotná
Bakalářská práce
Výskyt a aktivita salmonel ve slepičích vejcích
Salmonella in chicken eggs
Anotace:
Bakterie rodu Salmonella jsou jedním z hlavních původců alimentárních onemocnění a parazitují především v gastrointestinálním traktu. Rod obsahuje pouze dva druhy, ale existuje několik stovek až tisíců různých sérotypů. Průjmová (gastroenteritická) onemocnění jsou vyvolána hostitelsky nespecifickými sérotypy a systémová (tyfoidní) onemocnění sérotypy specifickými pro člověka. Nicméně může dojít i k …víceAbstract:
A genus Salmonella is response for major of alimentary infections and parasites mainly in the gastrointestinal tract. The genus contains only two species but there are thousands of serotypes. Diarrheal (gastroenteritic) infections are caused by non-host-specific serotypes and systemic (typhoid) infections are caused by human-specific serotypes. However, diarrhea can become a systemic disease.Salmonella …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVOTNÁ, Tereza. \textit{Výskyt a aktivita salmonel ve slepičích vejcích}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/c72kdt/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Alimentární onemocnění zvířat v zájmových chovech
Monika Kohoutová -
Campylobacter a Salmonella jako původci alimentárních onemocnění
Kristina Hartmanová -
Alimentární onemocnění virového původu
Veronika PŘIKRYLOVÁ -
Listeria monocytogenes jako významný alimentární patogen
Eliška Králíková -
Escherichia coli jako alimentární patogen a příčina kažení potravin
Martina Smejkalová -
Staphylococcus aureus jako významný alimentární patogen
Lucie Nevtípilová -
Listeria monocytogenes - původce onemocnění způsobeného kontaminovanou potravou
Jana Zsoldosová -
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A JEJICH ZDRAVOTNÍ RIZIKA
Zuzana Konečná
Název
Vložil
Vloženo
Práva