Antioxidanty - syntetické a přírodní látky – Veronika MITUROVÁ
Veronika MITUROVÁ
Bakalářská práce
Antioxidanty - syntetické a přírodní látky
Antioxidants - synthetic and natural substances
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou přírodních antioxidantů (fenolové kyseli-ny, flavonoidy, karotenoidy, glykosidy, kurkuminoidy, a další) a syntetických antioxidantů (BHA, BHT, TBHQ, galláty). Popisuje změny při oxidaci snadno oxidovatelných složek potravin (především tuků). Také jsou zde popsány metody stanovení antioxidační aktivity antioxidantů (DPPH, ABTS, ORAC, FRAP, atd.).Abstract:
This bachelor thesis deals with the characteristics of natural antioxidants (phenolic acids, flavonoids, carotenoids, glycosides, kurkuminoids, and others) and synthetic antioxidants (BHA, BHT, TBHQ, gallates). The are also described changes in the oxidation of easily oxidised food ingredients, especially fats, and methods for the determination of antioxidant activity (DPPH, ABTS, ORAC, FRAP, TEAC …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2009
Zveřejnit od: 25. 5. 2009
Identifikátor:
7718
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 9. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MITUROVÁ, Veronika. Antioxidanty - syntetické a přírodní látky. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 25. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 25. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidanty ve výživě hospodářských zvířat
Ela Bieleschová -
Syntetické antioxidanty a jejich klinická relevance v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Marie Váňová -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Struktura antioxidantů a antioxidační aktivita cideru
Tereza KOVÁČOVÁ -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Přirozené antioxidanty v potravinách jako prevence oxidativního stresu v organismu
Natálie Kaserová -
Oxidace proteinů a lipidů u ryb: dráhy, kinetika a produkty
Nima HEMATYAR -
Inhibice oxidace lipidů během smažení pomocí přírodních antioxidantů
Alena Bulínová