Andrea Gerátová

Bakalářská práce

Minoritní složky mléka ve výživě člověka

Minor components of milk in human nutrition
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na minoritní složky v mléce. Předmětem rešerše je přehled těchto složek s ohledem na různé druhy mléka, jako je kravské, ovčí, kozí, buvolí, oslí, koňské, velbloudí a lidské/mateřské, včetně vlivu na výživu člověka a funkci lid- ského těla. V práci jsou zmíněny minerály a soli, vitamíny, enzymy, bioaktivní peptidy, nukleotidy, taurin a organické kyseliny. Dále se věnuje …více
Abstract:
This bachelor thesis focuses on minority components in milk. The subject of the research is an overview regarding these components in various types of milk, such as cow's, sheep's, goat's, buffalo's, donkey's, horse's, camel's, and human's, including their influ- ence on human nutrition and body function. The thesis mentions minerals and salts, vita- mins, enzymes, bioactive peptides, nucleotides, …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Zuzana Míšková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta