Minoritní složky mléka ve výživě člověka – Andrea Gerátová
Andrea Gerátová
Bakalářská práce
Minoritní složky mléka ve výživě člověka
Minor components of milk in human nutrition
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na minoritní složky v mléce. Předmětem rešerše je přehled těchto složek s ohledem na různé druhy mléka, jako je kravské, ovčí, kozí, buvolí, oslí, koňské, velbloudí a lidské/mateřské, včetně vlivu na výživu člověka a funkci lid- ského těla. V práci jsou zmíněny minerály a soli, vitamíny, enzymy, bioaktivní peptidy, nukleotidy, taurin a organické kyseliny. Dále se věnuje …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses on minority components in milk. The subject of the research is an overview regarding these components in various types of milk, such as cow's, sheep's, goat's, buffalo's, donkey's, horse's, camel's, and human's, including their influ- ence on human nutrition and body function. The thesis mentions minerals and salts, vita- mins, enzymes, bioactive peptides, nucleotides, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Oponent: Zuzana Míšková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Plastic additives used in agriculture: Analytical strategies and methods for their determination
Vít Frič -
Metody stanovení objemu kulatiny
Jan Weisz -
Integrated generic methods for determination of mycotoxins, plant toxins, and pesticide residues; development and application for analysis of food and feed
Zbyněk Džuman -
Využití metody stanovení inhibice růstu Lemna minor pro detekci toxických účinků odpadních vod
Petra TURČÁKOVÁ -
Využití stanovení složek mléka v diagnostice poruch výživy a metabolismu dojnic
Lucie Vodičková -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang