Technologie výroby vermutů a jejich využití v mixologii. – Bc. Romana Marešová, DiS.
Bc. Romana Marešová, DiS.
Diplomová práce
Technologie výroby vermutů a jejich využití v mixologii.
Technology of vermouth production and its use in mixology
Anotace:
Tato diplomová práce pojednává o fortifikovaných vínech, ale především je práce zaměřena na technologii výroby vermutu a jeho možné využití k přípravě míchaných nápojů. Dále se práce zaměřuje na popsání procesu macerace bylin, a také na objasnění pojmu mixologie. V praktické části je popsán postup pro výrobu vermutů. V této části je také pojednáváno o senzorických a analytických hodnotách těchto vermutů …víceAbstract:
This master thesis is focused on fortified wines, but above all, the work is focused on the technology of vermouth production and its possible use in the preparation of mixed drinks. Furthermore, the work deals with the description of the process of maceration of herbs, as well as clarification of the concept of mixology. The practical part describes the procedure to produce vermouths. This section …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
- Oponent: Jan Stávek, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Aromatizovaná a dolihovaná vína.
Romana Marešová -
Využití starých turistických map ve vzdělávání.
Filip Herbs -
Analýza výkonnosti běžců na lyžích
Filip Herbs -
Strategies in aboveground space occupancy in herbs from disturbed habitats
Alena BARTUŠKOVÁ