Lipolytická aktivita potravinářsky významných mikroskopických hub – Bc. Andrea Bednaříková
Bc. Andrea Bednaříková
Diplomová práce
Lipolytická aktivita potravinářsky významných mikroskopických hub
Lipolytic Activity of Micromycetes with Significance in the Food Industry
Anotace:
Práce se zabývá problematikou stanovení lipolytické aktivity mikroorganizmů v mléčném tuku. Nejprve jsou charakterizovány tuky a oleje, dále lipolytická aktivita mikroorganizmů a metody stanovení lipolytické aktivity. Cílem práce bylo stanovit lipolytickou aktivitu plísní a kvasinek využívaných při výrobě potravin a kontaminantů v mléčných výrobcích plynovou chromatografií. Metodika byla založena na …víceAbstract:
The thesis deals with lipolytic activity of microorganisms in milk fat. At first, oils and fats are characterised, then the lipolytic activity of microorganisms and methods of determina-tion are reviewed. The aim of the thesis was gas chromatographic determination of the lipolytic activity micromycetes with significance in the food industry and contaminants in milk products. The method was based determination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2015
Zveřejnit od: 18. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Bednaříková, Andrea. Lipolytická aktivita potravinářsky významných mikroskopických hub. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 18.5.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 18. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Práce na příbuzné téma
-
Transformace lipidů na mastné kyseliny nejen pomocí enzymatické katalýzy
Marie Šmardová -
Ketolátky a volné mastné kyseliny v mléce vysokoužitkových krav
Hana NOVÁ -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Lipázy v mléce a jejich funkce
Petra Šťastná -
Stanovení aktivity pankreatické lipázy a možnosti jejího ovlivnění
Veronika Křemečková -
Mikrobiální lipázy a jejich využití
Jana Pavlačková -
Chirální SFC/MS analýza izomerů monoacylglycerolů a diacylglycerolů po lipázou katalyzované hydrolýze triacylglycerolů
Sára Rademacherová -
Studium hydrolýzy esterů v bioreaktorech s imobilizovanou lipázou
Jakub Melenovský