Lenka Teplá
Bakalářská práce
Jakostní parametry masa bažantů
Quality parameters of pheasant meat
Anotace:
Bakalářská práce s tématem "Jakostní parametry masa bažantů" se zabývá produkcí, složením a kvalitou masa bažantů. Dále se také zaměřuje na senzorické, fyzikální a mikrobiologické parametry bažantího masa. Průměrná spotřeba zvěřiny v ČR je asi 1 kg/os/rok. Výkrm obvykle probíhá 11 -- 24 týdnů. Obvykle se bažant vykrmuje do hmotnosti samce 1,2 -- 1,8 kg a samice 0,8 -- 1,3 kg. Průměrná výtěžnost masa …víceAbstract:
The bachelor thesis with the theme "Quality parameters of pheasant meat" is engaged in production, composition and quality of meat pheasants. It will also focus on the sensory, physical and microbiological parameters of pheasant meat. The average consumption of game meat is about 1 kg/person/year in the Czech Republic. Pheasant is fattend up 11 -- 24 weeks. A male of pheasant is fed into weighing 1 …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Eva Šnajdarová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv skladovacích podmínek na kvalitativní ukazatele masa lovné zvěře
Jan MAURER -
Historický vývoj chovu bažanta obecného (Phasianus colchicus) v českých zemích
Aleš Vrňák -
Chov bažantů a jejich reprodukce
Kateřina Bryndačová -
Porovnání výsledků odchovu v umělých chovech bažanta obecného
Jan ŠTOHANZL -
Historický vývoj chovu bažanta obecného (Phasianus colchicus) v českých zemích
Aleš Vrňák -
Porovnání obsahu těžkých kovů u bažanta obecného z volné přírody a farmového chovu
Marie Hlávková -
Měření a vyhodnocení produkce emisí plynů ve vybraném provozu chovu bažantů a návrhu na jejich snižování při využití nanotechnologie.
Ondřej ŠPETA
Název
Vložil
Vloženo
Práva