Senzorická jakost jogurtů v závislosti na technologii výroby – Kateřina KLÁPOVÁ
Kateřina KLÁPOVÁ
Diplomová práce
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na technologii výroby
Sensory quality of yogurts depending on production technology
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo vyhodnotit prostřednictvím senzorické analýzy vybrané druhy jogurtů a to na základě dvou technologií výroby, kterými jsou metoda tanková a metoda termostatová. Byly vybrány 4 druhy bílých neochucených jogurtů ? Selský bílý jogurt Hollandia, Jihočeský jogurt bílý, Jihočeský bílý jogurt NATURE a bílý jogurt KLASIK. Senzorickou analýzou byly vyhodnocovány deskriptory - …víceAbstract:
The aim of this thesis was to evaluate the sensory analysis by selected types of yogurt on the basis of two production technologies, which are the tankmethod and thermostatmethod. It were selected 4 types of white non-flavored yogurt ? Hollandia Farm yogurt, South white yogurt, South yogurt NATURE and natural yogurt KLASIK. Sensory analysis were evaluate at descriptors ? the release of whey, skim on …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2011
Identifikátor:
24774
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KLÁPOVÁ, Kateřina. Senzorická jakost jogurtů v závislosti na technologii výroby. Č. Bud., 2011. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 04. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Provozně podnikatelský obor
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické vady piv z minipivovaru - technologie a zrání
Vlastimil NOHEJL -
Technologie výroby suchých zmrzlinových směsí
Zuzana Fenclová -
Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého
Sára Malečková -
Technologie výroby čerstvých nezrajících sýrů
Růžena Vávrová -
Technologie výroby a jakost sušených plodů rodu Vaccinium
Barbora Bačová -
Technologie výroby ovocných destilátů
Adéla Kotrlová -
Pivovarské technologie v ČR a ve světě
Pavlína Hambálková -
Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený
Miroslav Šibrava
Název
Vložil
Vloženo
Práva