Barbora Hajduková

Bakalářská práce

Náhražky kávy - charakterizace a vliv na lidské zdraví

Coffee substitutes - characterization and effect on human health
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na charakteristiku alternativ ke klasické kávě, konkrétně na kávoviny vyrobené z různých rostlinných surovin, jako jsou čekanka, ječmen, kořen pampelišky a další. Cílem práce je tyto náhražky kávy popsat a vzájemně porovnat z hlediska chemického složení, senzorických vlastností a vlivu na lidské zdraví. Součástí studie je také hodnocení senzorických vlastností a spotřebitelských …více
Abstract:
The bachelor thesis focusses on the characterisation of alternatives to traditional coffee, specifically coffee substitutes made from various plant-based ingredients such as chicory, barley, dandelion root, and others. The aim of this thesis is to describe these coffee alternatives and compare them in terms of chemical composition, sensory properties, and their effects on human health. The study also …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2025
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hajduková, Barbora. Náhražky kávy - charakterizace a vliv na lidské zdraví. Pardubice, 2025. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin