Natálie Pečenková
Bakalářská práce
Kulinární úprava luštěnin
Culinary processing of legumes
Anotace:
Cílem práce je zajistit dostatečné informace o způsobu pěstování luskovin a složení jejich semen. Luštěniny obsahují velké množství významných výživových látek (proteiny, vlákninu, minerální látky), ale i nezanedbatelné množství látek majících negativní vliv na lidské tělo. Mezi antinutriční látky obsažené v luštěninách se řadí například flatulentní oligosacharidy, které jsou hlavní příčinou neoblíbenosti …víceAbstract:
The aim of the thesis is to provide sufficient information about the way of growing legumes and the composition of their seeds. Legumes contain a lot of significant nutrients (proteins, fibre, minerals), but also a large number of substances that have a negative impact on a human body. Flatulent oligosaccharides (which belong among antinutritional substances contained in legumes) are the main reason …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva