Ovlivnění kvality píce při pěstování víceletých pícnin na orné půdě – Ondřej Baláš
Ondřej Baláš
Bakalářská práce
Ovlivnění kvality píce při pěstování víceletých pícnin na orné půdě
Factors affecting forage quality of perennial forage crops on arable land
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje popisu technologií pro pěstování nejčastěji využívaných druhů víceletých pícnin na orné půdě v podmínkách České republiky se zaměřením na jejich dopady na výslednou kvalitu sklízené píce. Cílem bylo především poskytnout poznatky o možnostech ovlivnění kvality sklízené píce využitelných v zemědělské praxi. V úvodu práce je popsán význam víceletých pícnin v zemědělské soustavě …víceAbstract:
The bachelor's thesis deals with the description of technologies used for growing the most frequently used types of perennial forage crops on arable land in the conditions of the Czech Republic, with a focus on their impact on the resulting quality of harvested forage. The aim was primarily to provide knowledge about the possibilities of influencing the quality of harvested fodder that can be used …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 5. 2023
- Vedoucí: prof. Ing. Josef Hakl, Ph.D.
- Oponent: Martin Pisarčik, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BALÁŠ, Ondřej. \textit{Ovlivnění kvality píce při pěstování víceletých pícnin na orné půdě}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/yk19zu/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Rostlinná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení kvality konzervované objemné píce při různých způsobech konzervace a skladování.
Lenka KODADOVÁ -
Antinutriční látky v píci jetelovin při využití separovaných listů ve výživě prasat
Linda Kutáčová -
Vliv povrchové aplikace hnoje a přísevů jetelovin na produkci a kvalitu píce na Vojšických loukách
Martin Kočíb
Název
Vložil
Vloženo
Práva