Bc. Tereza Koláčková

Master's thesis

Stanovení biogenních aminů ve vínech odebraných v oblasti Morava

Determination of the Content of Biogenic Amines in Wines Collected in Moravia Region
Abstract:
Diplomová práce se zabývá stanovením pH a osmi biogenních aminů histamin (HIM), kadaverin (CAD), putrescin (PUT), tyramin (TYM), tryptamin (TRM), fenylethy-lamin (PEA), spermidin (SPD) a spermin (SPN) ve vínech odebraných z vinařské oblasti Morava. Teoretická část je zaměřena na charakterizaci a možnosti vzniku biogenních aminů při výrobě vína a praktická část se zabývá samotným stanovením pH a biogenních …more
Abstract:
This thesis deals with the determination of pH and eight biogenic amines histamine (HIM), cadaverine (CAD), putrescine (PUT), tyramine (TYM), tryptamine (TRM) phenylethylamine (PEA), spermidine (SPD) and spermine (SPN) in wines collected in wine region of Moravia. The theoretical part is focused on the characterization and the possibility of formation biogenic amines in wine production and the practical …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2016
Accessible from:: 11. 5. 2016

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. František Buňka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Koláčková, Tereza. Stanovení biogenních aminů ve vínech odebraných v oblasti Morava. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2016

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 11. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology