Marek DVOŘÁK

Bachelor's thesis

Metody detekce bílkovinných frakcí v mouce

Methods for detection of protein fractions in the flour
Abstract:
Bakalářská práce pojednává o významu pšeničných bílkovin v potravinářské technologii, jejich izolaci a frakcionaci různými metodami. Účelem analýzy je stanovení množství a složení bílkovin a také předpověď jejich technologické kvality. Nejpoužívanější metodou pro charakterizaci bílkovin je vysoko-účinná kapalinová chromatografie, která je založena na principu separace látek. Dalšími způsoby studia …more
Abstract:
Bachelor thesis discusses the importance of wheat protein in food technology, their isolation and fractionation of various methods. The purpose of the analysis is to determine the quantity and composition of proteins and prediction of their technological quality. The most used method for characterization of protein is high-performance liquid chromatography, which is based on the principle of separation …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier: 22704

Thesis defence

  • Date of defence: 14. 6. 2011
  • Supervisor: Ing. Věra Halabalová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

DVOŘÁK, Marek. Metody detekce bílkovinných frakcí v mouce. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.