Bc. Marie BAČÁKOVÁ

Diplomová práce

Chemické charakteristiky brokolice

Chemical characteristics of broccoli
Anotace:
Cílem práce bylo stanovení biologicky aktivních látek brokolice (Brassica oleracea convar. Italica) jako je škrob, chlorofyl, fosfor, {$\beta$}-karoten a vitamin C. Pozornost byla také věnována obsahu těžkých kovů. Ke stanovení {$\beta$}-karotenu a vitaminu C byla použita chromatografická metoda HPLC-ECD. Byly vypracovány vhodné extrakční postupy a op-timální chromatografické podmínky pro detekci …více
Abstract:
The aim of this work was to specify biological active substances in broccoli (Brassica oleracea convar. Italica) such as starch, chlorophyll, phosphorus, {$\beta$}-carotene and vitamin C. Consideration was given to amount of heavy metals as well. For determi-nation of {$\beta$}-carotene and vitamin C chromatographic method based on HPLC-ECD was used. Suitable procedure for extraction and installation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2008
Zveřejnit od: 16. 5. 2008
Identifikátor: 8034

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2008

Citační záznam

Jak správně citovat práci

BAČÁKOVÁ, Marie. Chemické charakteristiky brokolice. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin