Ing. Jitka BŘEZNICKÁ

Diplomová práce

Stanovení antioxidantů pomocí HPLC-ECD

Determination of antioxidants by HPLC-ECD
Anotace:
Cílem této diplomové práce je popsat antioxidanty a jejich biologickou účinnost. Mezi tyto látky se řadí vitamin C, vitamin E, karotenoidy ({$\beta$}-karoten, lykopen, lutein), BHT, BHA a další. Antioxidanty mají pozitivní vliv na lidské zdraví. Tyto látky se nejčastěji stanovují metodou HPLC. Byly vypracovány vhodné postupy a optimální chromatografické podmínky pro detekci antioxidantů.
Abstract:
The topic of this graduation theses was to describe antioxidants and their biologically activities. In these substances there can be found vitamin C, vitamin E, carotenoids as are {$\beta$}-carotene, lycopene, lutein; BHT, BHA and others antioxidants. Antioxidants have a great benefit for human health. These substances are the most frequently determined by the metod HPLC. This metod has a wide range …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Identifikátor: 10880

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2009
  • Vedoucí: Ing. Daniela Kramářová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

BŘEZNICKÁ, Jitka. Stanovení antioxidantů pomocí HPLC-ECD. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin