Výroba cukru v Moravskoslezském kraji a její možná role v turismu – Adéla Valachovičová
Adéla Valachovičová
Bachelor's thesis
Výroba cukru v Moravskoslezském kraji a její možná role v turismu
Sugar Production in the Moravian-Silesian Region and its Possible Role in Tourism
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá historií, vývojem a současnou situací cukrovarnického průmyslu v Moravskoslezském kraji. Teoretická část se věnuje popisu technologie výroby cukru, historie výroby cukru a současné situace v Moravskoslezském kraji. Praktická část tvoří návrh na využití cukrovarů v turismu, konkrétně sestavení odborné exkurze pro studenty po místech spjatých s dřívější i současnou výrobou …viacAbstract:
This bachelor thesis deals with the history, development and current situation of the sugar industry in the Moravian-Silesian Region. The theoretical part deals with the description of sugar production technology, the history of sugar production and the current situation. The practical part consists of a proposal for the use of sugar factories in tourism, namely the creation of a professional excursion …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2018
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/137364
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2018
- Vedúci: Martin Klempa
- Oponent: Pavlína Doupovcová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VALACHOVIČOVÁ, Adéla. \textit{Výroba cukru v Moravskoslezském kraji a její možná role v turismu}. Online. Bakalárska práca. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Hornicko-geologická fakulta. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/036ogv/.
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technical University of Ostrava
Hornicko-geologická fakultaBachelor programme / odbor:
Geologické inženýrství / Geovědní a montánní turismus
Práce na příbuzné téma
-
Sugar processing and by-products of sugar industry
Bijay Gurung -
Finančná analýza a prognóza budúceho vývoja spoločnosti Cukrovar Vrbátky a. s.
Patrícia Tamašeková -
Cukrovar České Meziříčí a jeho socioekonomický vliv na mikroregion
Sabina Čápová -
Dobrovický cukrovar v letech 1987-1993
Ondřej Novotný -
Návrh a nastavení elektrických ochran pro cukrovar Opava - Vávrovice
Karel Blecha -
Ocenění společnosti Cukrovar Vrbátky a.s.
Lubomír Šibor -
Finanční analýza společnosti Cukrovar Vrbátky, a. s. za účelem posouzení hospodaření
Olga ČEŘOVSKÁ -
Možnosti využití volných finančních prostředků firmy Cukrovar Vrbátky, a. s. na finančním trhu
Veronika VELÍSKOVÁ