Bc. Petra Turková

Bakalářská práce

Aktuální poznatky o zdravotních rizicích spojených s konzumací umělých sladidel

State of art of evaluation of health risks connected with consuming of artificial sweeteners
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá tématem toxicity umělých sladidel. Je zaměřena na čtyři nejvíce se vyskytující intenzivní sladidla, a to aspartam, acesulfam-K, sacharin a cyklamát. Úvod práce pojednává o definování pojmů přídatná látka, umělé sladidlo, shrnuje aktuální stav legislativy a je zde uvedena studie o příjmu umělých sladidel u studentů. Druhá část práce je zaměřena již na jednotlivá sladidla …více
Abstract:
This dissertation deals with toxicity of artificial sweeteners. It has been focused on four most commonly used intensity sweeteners: aspartame, acesulfame-K, saccharin and cyclamate. The introduction of present dissertation has been aimed at defining the terms like food additives or artifical sweetener. Moreover, it summarizes current legislation and includes study on artificial sweeteners intake among …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 8. 2011
  • Vedoucí: doc. Ing. Miloslav Pouzar, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Turková, Petra. Aktuální poznatky o zdravotních rizicích spojených s konzumací umělých sladidel. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Ekologie a ochrana životního prostředí / Management ochrany životního prostředí