Stanovení obsahu lipidů a profilu mastných kyselin u různých odrůd ovsa – Bc. Stanislav Rys
Bc. Stanislav Rys
Master's thesis
Stanovení obsahu lipidů a profilu mastných kyselin u různých odrůd ovsa
Determination of lipid content and fatty acid profile in the various varieties of oats
Abstract:
Oves a ovesné produkty bývají často oproti ostatním obilovinám podhodnocovány.V poslední době je však ovsu díky vysoké energetické a nutriční hodnotě věnována stále větší pozornost. Pozitivně ovlivňuje zdraví i obsah tuku s vhodným poměrem nasycenýcha polyenových mastných kyselin a vysokým obsahem kyseliny linolové. Oves je považován za zdroj přírodních antioxidantů. Teoretická část se zabývá botanickou …moreAbstract:
Oat and oat products use to be underestimated in comparison with another cereals. Recently, oat is paid higher attention because of its high energy and nutritional values. Oat has positive impact on health with its suitable proportion of saturated and polyunsaturated fatty acids and with its high level of linoleic acid as well. Oat is also considered to be the source of natural antioxidants.Theoretical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Reader: Pavel Horčička, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
RYS, Stanislav. \textit{Stanovení obsahu lipidů a profilu mastných kyselin u různých odrůd ovsa}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/05xkxn/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Obsah tuku a profil mastných kyselin v prsnej svalovine brojlerových kurčiat krmených rôznymi značkami krmných zmesí
Tatiana Ruttkayová -
Profil mastných kyselin v typizaci \kur{Arcobacter}-like species
Eliška Kutáková -
Obsah tuku a profil mastných kyselin v hmyzích produktech
Eliška Kučerová -
Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy
Markéta Blažková -
Výživové manipulace u prasat a jejich vliv na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Kateřina Pašková -
Vliv rizikových faktorů na profil mastných kyselin membrán erytrocytů a zánětlivou reakci po implantaci koronárního stentu u nemocných s ischemickou chorobou srdeční
Jiří Handl -
Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí
Jan Korous -
Vliv teploty na profil mastných kyselin kvasinek izolovaných z vinařského průmyslu
Jana Doležalová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses 05xkxn 05xkxn/2
13/4/2017