Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty – Bc. Jan Daněk
Bc. Jan Daněk
Master's thesis
Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty
Proposal of Processing of Protein Tissues from Chicken Slaughterhouse into Collagen Products
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na zpracování vedlejších produktů maso-zpracujícího průmyslu. V teoretické části je vysvětleno, kde se v maso-zpracujícím průmyslu generují vedlejší produkty a jaké je pro ně využití. V praktické části byla provedena série experimentů pro extrakci želatiny z kuřecích hlav. Kuřecí hlavy byly rozemlety, odtučněny a zbaveny nekolagenních bílkovin. Po přečištění byly enzymaticky …moreAbstract:
This master thesis is focused on utilization of animal by-products. Theoretical part describes the sources of animal by-products and its utilization. Series of experiments were designed to obtain gelatine from chicken heads. Chicken headswere chopped, defatted and stripped form non-collagenous proteins. Then they weretreated with proteolytic enzyme Polarzyme 6.0 T. The main fraction of gelatine was …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DANĚK, Jan. \textit{Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/06mxu2/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Daněk, Jan. Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Materials Technology / Polymer Engineering
Theses on a related topic
-
Kontrola jakostních parametrů experimentálního masného výrobku za použití vedlejších produktů vzniklých po zpracování vlašských ořechů
Michaela Graciasová -
Optimalizace technologických podmínek získávání želatiny z vedlejších bílkovinných produktů z drůbežáren
Petr Mrázek -
Využití vedlejších jatečních produktů v masném průmyslu
Denisa SMÉKALOVÁ -
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Petr Mrázek -
Příprava hydrolyzátů/želatin z nevyužitých částí drůbeže
Karel Rak -
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Petr Mrázek -
Příprava a hodnocení polymerních filmů obsahujících kolagen a derivát celulosy II
Veronika Šalajková -
3D tisknutý kolagen I se zahrnutými kmenovými buňkami
Anna Talakvadze