Aditiva v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka – Markéta BÁRTOVÁ
Markéta BÁRTOVÁ
Bachelor's thesis
Aditiva v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Abstract:
Tato bakalářská práce pojednává o aditivech v potravinách a jejich vlivu na zdraví člověka. Úvodní kapitola je věnována obecnému přehledu, historii a testování přídatných látek. Dále je v bakalářské práci uvedeno rozdělení přídatných látek a jejich nejvýznamnější zástupci. Práce se také zabývá základní legislativou, užitím potravinových aditiv v průmyslu, opětovně diskutovaným aditivům a užitím přídatných …moreAbstract:
This bachelor thesis concerns with additives in food and their influence on human health. The opening chapter is dedicated to general overview, history and testing of supplementary stuff. Furthermore, the thesis also describes the dividing of the supplementary stuff and its most significant representatives. The work also concerns with basic legislation, using of food additives in industry, the repeatedly …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jan Hrdlička, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
BÁRTOVÁ, Markéta. Aditiva v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka. Plzeň, 2019. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogickáVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
University of West Bohemia
Faculty of EducationBachelor programme / field:
Natural Science Studies / Chemistry in Education
Theses on a related topic
-
Potravinová aditiva a jejich toxicita
Eva VAVERKOVÁ -
Aditiva v potravinách a jejich dopad na zdraví člověka
Michaela MANOVÁ -
Potravinářská aditiva ve výživě člověka
Michaela Marková -
Soli kyseliny L-glutamové a jejich možné nežádoucí účinky na lidský organismus
Markéta PŘEDOTOVÁ -
Aditiva v potravinách
Sibyla Poloučková -
Problematika biopotravin a účinky aditivních látek na lidský organismus
Veronika Rousová -
Možné negativní vlivy aditiv v potravinách na zdraví člověka
Daniela Malířová -
Nebezpečná aditiva ?
Šárka Pícková