Aditiva v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka – Markéta BÁRTOVÁ
Markéta BÁRTOVÁ
Bakalářská práce
Aditiva v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o aditivech v potravinách a jejich vlivu na zdraví člověka. Úvodní kapitola je věnována obecnému přehledu, historii a testování přídatných látek. Dále je v bakalářské práci uvedeno rozdělení přídatných látek a jejich nejvýznamnější zástupci. Práce se také zabývá základní legislativou, užitím potravinových aditiv v průmyslu, opětovně diskutovaným aditivům a užitím přídatných …víceAbstract:
This bachelor thesis concerns with additives in food and their influence on human health. The opening chapter is dedicated to general overview, history and testing of supplementary stuff. Furthermore, the thesis also describes the dividing of the supplementary stuff and its most significant representatives. The work also concerns with basic legislation, using of food additives in industry, the repeatedly …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Hrdlička, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BÁRTOVÁ, Markéta. Aditiva v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka. Plzeň, 2019. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogickáVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI
Fakulta pedagogickáBakalářský studijní program / obor:
Přírodovědná studia / Chemie se zaměřením na vzdělávání
Práce na příbuzné téma
-
Potravinová aditiva a jejich toxicita
Eva VAVERKOVÁ -
Aditiva v potravinách a jejich dopad na zdraví člověka
Michaela MANOVÁ -
Potravinářská aditiva ve výživě člověka
Michaela Marková -
Soli kyseliny L-glutamové a jejich možné nežádoucí účinky na lidský organismus
Markéta PŘEDOTOVÁ -
Aditiva v potravinách
Sibyla Poloučková -
Problematika biopotravin a účinky aditivních látek na lidský organismus
Veronika Rousová -
Možné negativní vlivy aditiv v potravinách na zdraví člověka
Daniela Malířová -
Nebezpečná aditiva ?
Šárka Pícková