Elektrochemické stanovení celkové antioxidační kapacity u vybraných nápojů – Edita Vavrečková
Edita Vavrečková
Bakalářská práce
Elektrochemické stanovení celkové antioxidační kapacity u vybraných nápojů
Electrochemical Determination of Total Antioxidant Capacity of Selected Drinks
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá volnými radikály, jejich vznikem a působením a zvláště pak látkami působícími proti volným radikálům a chránícím organismus před účinky volných radikálu antioxidanty. Část práce je věnována přirozenému výskytu a zastoupení antioxidantů v potravinách a dále pak popisu nejčastějších metod stanovení antioxidantů.Cílem práce bylo otestovat zařízeni pro stanovení celkové antioxidační …víceAbstract:
Bachelor thesis deals with free radicals, their formation, effects, and sub-stances that act against free radicals and protective organisms from free radicals - antioxi-dants. Part of the work is devoted to the natural occurrence and representation of antioxi-dants in food and to the description of the most common methods of antioxidant determi-nation. The aim of the thesis was to test equipment for …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vavrečková, Edita. Elektrochemické stanovení celkové antioxidační kapacity u vybraných nápojů. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin
Iva MOJŽÍŠOVÁ -
Vliv struktury elicitinů na změny v antioxidační kapacitě u tabákových buněk
Jakub FOLDYNA -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Změny v celkové antioxidační kapacitě séra u depresivní poruchy
Pavla Havlíková -
Volné radikály a antioxidanty v reprodukční fyziologii zvířat
Nina MOKRÁČKOVÁ -
Antioxidanty a jejich vliv na organismus
Robin KLIEBER -
Antioxidanty u brambor
Lucie Babováková