Elektrochemické stanovení celkové antioxidační kapacity u vybraných nápojů – Edita Vavrečková
Edita Vavrečková
Bachelor's thesis
Elektrochemické stanovení celkové antioxidační kapacity u vybraných nápojů
Electrochemical Determination of Total Antioxidant Capacity of Selected Drinks
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá volnými radikály, jejich vznikem a působením a zvláště pak látkami působícími proti volným radikálům a chránícím organismus před účinky volných radikálu antioxidanty. Část práce je věnována přirozenému výskytu a zastoupení antioxidantů v potravinách a dále pak popisu nejčastějších metod stanovení antioxidantů.Cílem práce bylo otestovat zařízeni pro stanovení celkové antioxidační …moreAbstract:
Bachelor thesis deals with free radicals, their formation, effects, and sub-stances that act against free radicals and protective organisms from free radicals - antioxi-dants. Part of the work is devoted to the natural occurrence and representation of antioxi-dants in food and to the description of the most common methods of antioxidant determi-nation. The aim of the thesis was to test equipment for …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VAVREČKOVÁ, Edita. \textit{Elektrochemické stanovení celkové antioxidační kapacity u vybraných nápojů}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/08mtw6/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vavrečková, Edita. Elektrochemické stanovení celkové antioxidační kapacity u vybraných nápojů. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin
Iva MOJŽÍŠOVÁ -
Vliv struktury elicitinů na změny v antioxidační kapacitě u tabákových buněk
Jakub FOLDYNA -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Změny v celkové antioxidační kapacitě séra u depresivní poruchy
Pavla Havlíková -
Volné radikály a antioxidanty v reprodukční fyziologii zvířat
Nina MOKRÁČKOVÁ -
Antioxidanty a jejich vliv na organismus
Robin KLIEBER -
Antioxidanty u brambor
Lucie Babováková