Fyzikálně-chemické vlastnosti odrůd hrušek v období zrání – Kristýna Spurná
Kristýna Spurná
Bakalářská práce
Fyzikálně-chemické vlastnosti odrůd hrušek v období zrání
Physical and chemical properties of pear varieties during ripening
Anotace:
V rámci této bakalářské práce bylo provedeno shromáždění informací o průběhu dozrávání hrušek a metodách vedoucích k rozpoznání optimálního termínu sklizně. Šest odrůd hrušek bylo sbíráno ze sadů Zahradnické fakulty Mendelovy Univerzity v Brně, v České republice. Byly vybrány asijské odrůdy ‘Hosui‘, ‘Yali‘ a ‘Wu Jiu Xiang‘ a evropské ‘Konference‘, ‘Williams červená‘ a ‘Bohemica‘. Plody byly sbírány …víceAbstract:
This bachelor’s thesis gathers information about pear ripening process and methods frequently used to determine an optimal harvest date. Six varieties of pears were picked from orchards of Faculty of Horticulture of Mendel University, Czech Republic. There were chosen Asian varieties ‘Hosui‘, ‘Yali‘ and ‘Wu Jiu Xiang‘ and European ‘Conference‘, ‘Williams red‘ and ‘Bohemica‘. Fruits were picked for …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jarmila Kožíšková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů