Porovnání vytrvalosti a produktivity vybraných odrůd jetele lučního – Bc. Simona Bendiková
Bc. Simona Bendiková
Diplomová práce
Porovnání vytrvalosti a produktivity vybraných odrůd jetele lučního
Comparison of persistency and productivity of selected varietes of red clover
Anotace:
Jetel luční patří mezi naše důležité pícniny využívané pro produkci čerstvé nebo konzervované píce. Pěstuje se v čistých porostech i v různých typech směsí s dalšími jetelovinami a travami, kde zajišťuje symbiotickou fixaci dusíku a výrazně zvyšuje produkci píce. Na nové odrůdy jetele lučního jsou kladeny vysoké nároky, které vyžadují vysoké výnosy zelené hmoty i sušiny, zlepšenou kvalitu sklízené …víceAbstract:
Red clover (Trifolium pratense L.) is one of the most important forage crop in the Czech Republic used for production of fresh or preserved fodder. It is grown in pure stands and also in different types of mixtures whith other legumes and grasses. It provides symbiotic nitrogen fixation and helps to significantly increase production of forage eithout the need of high fertilizers use. Today there are …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Stanislav Hejduk, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Zemědělské inženýrství
Práce na příbuzné téma
-
Vliv podnožové odrůdy na příjem živin a kvalitu u vybrané PIWI odrůdy
Lenka Šimoníková -
Vývoj odrůdy André
Eliška Štambacherová -
Hodnocení vlivu podnožové odrůdy na novou PIWI odrůdu Savilon
Petr Vydařelý -
Komparace stylů vín z odrůdy Chardonnay
Daniel Popelínský -
Odrůdy a technologické postupy výroby cidrů a perry.
Sára Malečková -
Vliv působení kyslíku při zpracování hroznů odrůdy Sauvignon
Roman Zamara -
Vliv odrůdy ječmene a technologie výroby sladiny na výtěžnost lihu při výrobě whisky
Sára Šubrtová -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva
Název
Vložil
Vloženo
Práva