Bc. Kamila ŠIMÁNKOVÁ

Diplomová práce

Stanovení vitaminu C metodou HPLC s rozdílnou možností detekce

The determination of the vitamine C method HPLC with different possibility detection
Anotace:
Cílem této práce bylo vypracování vhodného extrakčního postupu k izolaci vitaminu C a současně zavedení optimálních chromatografických metod pro stanovení vitaminu C v ovoci a zelenině. Ke stanovení vitaminu C byla použita metoda HPLC-UV/VIS a HPLC-ECD. Jako optimální provozní metoda ke stanovení vitaminu C byla ověřena titrační metoda 2,6-dichlorfenolindofenolem.
Abstract:
This aim of this work was to develope a suitable procedure for extraction of the vitamin C and installation of optimal chromatographic methods for determination of vitamin C in fruit and vegetables.The HPLC-UV/VIS and HPLC-ECD was used to determine vitamin C, in addition vitamin C was determined by 2,6-dichlorfenolindofenol.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Zveřejnit od: 31. 5. 2006
Identifikátor: 2285

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 16. 6. 2006
  • Vedoucí: Ing. Daniela Kramářová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŠIMÁNKOVÁ, Kamila. Stanovení vitaminu C metodou HPLC s rozdílnou možností detekce. Zlín, 2006. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky

Práce na příbuzné téma