Bc. Kamila ŠIMÁNKOVÁ

Master's thesis

Stanovení vitaminu C metodou HPLC s rozdílnou možností detekce

The determination of the vitamine C method HPLC with different possibility detection
Abstract:
Cílem této práce bylo vypracování vhodného extrakčního postupu k izolaci vitaminu C a současně zavedení optimálních chromatografických metod pro stanovení vitaminu C v ovoci a zelenině. Ke stanovení vitaminu C byla použita metoda HPLC-UV/VIS a HPLC-ECD. Jako optimální provozní metoda ke stanovení vitaminu C byla ověřena titrační metoda 2,6-dichlorfenolindofenolem.
Abstract:
This aim of this work was to develope a suitable procedure for extraction of the vitamin C and installation of optimal chromatographic methods for determination of vitamin C in fruit and vegetables.The HPLC-UV/VIS and HPLC-ECD was used to determine vitamin C, in addition vitamin C was determined by 2,6-dichlorfenolindofenol.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 5. 2006
Accessible from:: 31. 5. 2006
Identifier: 2285

Thesis defence

  • Date of defence: 16. 6. 2006

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

ŠIMÁNKOVÁ, Kamila. Stanovení vitaminu C metodou HPLC s rozdílnou možností detekce. Zlín, 2006. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and economics of fat, detergent and cosmetics production

Theses on a related topic