Pavla Bočková

Bakalářská práce

Alimentárně přenosná parazitární onemocnění

Food-Borne Parasitic Diseases
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nejčastěji se vyskytujících parazitárních nákaz alimentárního původu. Zaměřuje se na konkrétní zástupce parazitů řadících se buď k prvokům, nebo červům (helmintům). Kromě jejich obecné charakteristiky je zde popsán také životní cyklus a způsob přenosu na člověka. Dále se práce zaměřuje na rizikové potraviny, skrze něž může docházet k přenosu infekce. U …více
Abstract:
This bachelor´s thesis deals with the issue of the most frequently occurring parasitic infections of food origin. It focuses on some specific representatives of parasites belonging to protozoa or worms (helminths). In addition to their general characteristics, there is described the life cycle and the transmission to humans. The study also focuses on the risk foods which can transmit the disease. There …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta