Jan Slováček
Bachelor's thesis
Biologicky aktivní látky v pivu
Biologically active substances in beer
Abstract:
Bakalářská práce „Biologicky aktivní látky v pivu“ se zaměřuje na aktivní látky obsažené v pivech a na vliv těchto látek v lidském organismu. V první části práce je nastíněna historie pivovarnictví ve světě a u nás. Dále jsou popsány jednotlivé suroviny potřebné k výrobě piva a následuje popis procesu výroby samotného pivního moku. Poslední část práce je zaměřena na biologicky aktivní látky, které …moreAbstract:
Bachelor thesis „Biologically active substances in beer“ is focused on the active substances contained in beers and the influence of these substances in the human body. The first part of the thesis outlines the history of brewing in the world and in our country. In addition, raw materials needed to produce beer and the brewing proces itself are described. The last part of the thesis is focused on biologically …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology