Využití lipofilních vedlejších produktů ze zvěřiny na přípravu mýdel – Bc. David Sanitrák
Bc. David Sanitrák
Diplomová práce
Využití lipofilních vedlejších produktů ze zvěřiny na přípravu mýdel
Utilisation of Collagen Lipophilic By-Product from Venison for Preparation of Soaps.
Anotace:
Diplomová práce se zabývá výrobou mýdla ze zvěřinového tuku, konkrétně z tuku daňka obecného. Praktická část se zabývá výrobou vzorků mýdel se třemi se měnícími faktory, kterými jsou Teplota (oC), množství NaOH použitého při saponifikaci a množství NaCl použitého při vysolování.Abstract:
The diploma thesis deals with the production of soap from venison fat, specifically from fallow deer fat. The practical part deals with the production of soap samples with three changing factors, which are temperature (oC), the amount of NaOH used in saponification and the amount of NaCl used in salting out.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Sanitrák, David. Využití lipofilních vedlejších produktů ze zvěřiny na přípravu mýdel. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice.
Lenka KÁBELOVÁ -
Senzorická přijatelnost jogurtů s přídavkem vedlejších produktů potravinářského a zemědělského sektoru
Michaela Plutová -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Vliv eikosapentaénové a dokosahexaénové kyseliny na vybrané ukazatele zánětu u prasat.
Simona Valášková -
Analýza čokolády - mastné kyseliny
Kateřina PRUKNEROVÁ -
Využití kyseliny kaprylové ke snížení výskytu Campylobacter jejuni u drůbeže
Štěpánka Kruntorádová -
Saponifikační produkty v procesu čištění odpadních vod
Monika Hamšíková -
Palmový tuk
Michaela Krupková