Výjimečnost zeleniny - jak nahradit její nedostatek – Patrik TALANDA
Patrik TALANDA
Bakalářská práce
Výjimečnost zeleniny - jak nahradit její nedostatek
The exceptionality of vegetables - how to substitute for their lack
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá výjimečností zeleniny a také náhradou zeleniny v jídelníčku vzhledem k obsahu nutričních i nenutričních složek. V teoretické části je zdůvodněno rozdělení zeleniny na základě částí, které konzumujeme, pěstování zeleniny a jsou uvedeny jak nutriční, tak nenutriční složky zeleniny. Poslední kapitola teoretické části je věnována významu zeleniny či jejímu složení a také jsou …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the uniqueness of vegetables and also the substitution of vegetables in the menu due to the content of nutritional and non-nutritive components. In the theoretical part, the division of vegetables is justified based on the parts we consume, the cultivation of vegetables, and both nutritional and non-nutritive components of vegetables are presented. The last chapter of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Karin Petřeková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
TALANDA, Patrik. Výjimečnost zeleniny - jak nahradit její nedostatek. Ostrava, 2024. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie
Práce na příbuzné téma
-
Spotřeba brukvovité zeleniny u dospělé populace
Šárka Kuchyňková -
Domácí zelenina: obsah esenciálních a toxických prvků
Monika Vychytilová -
Kvašená a sterilovaná zelenina - srovnání kvality domácí a průmyslově zpracované zeleniny
Vlastimil Ducký -
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK -
Domácí zelenina: obsah esenciálních a toxických prvků
Monika Vychytilová -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Mikrobiologické aspekty zeleniny a ovoce v nízkomikrobiální dietě
Aneta Martinková -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová