Jedlý hmyz jako součást jídelníčku pro osoby trpící dnou – Bc. Jana Matlášková
Bc. Jana Matlášková
Master's thesis
Jedlý hmyz jako součást jídelníčku pro osoby trpící dnou
Edible insects as part of a diet for people suffering from gout
Anotácia:
V mé práci jsem se zabývala tématem jedlého hmyzu a obsahem purinových látek v něm. Zjištění obsahu purinových látek v hmyzu je důležité pro rozhodnutí, zda je vhodné jeho zařazení do nízko purinové diety, která se používá jako jedna z léčebných postupů. Obsah purinů v potravinách je důležitý pro lidi trpící dnou. Dna je onemocnění, které je způsobeno zvýšenou hladinou močové kyseliny v krevním séru …viacAbstract:
In my dissertation, I dealt with an issue of edible insects and with associated purine compounds contained in them. A detection of the purine compounds is important for making any decision about suitability of an inclusion of the insects into a low-purine diet that is used as one of the method of treatments. The content of purines in human food is important for people suffering from gout. The gout …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MATLÁŠKOVÁ, Jana. \textit{Jedlý hmyz jako součást jídelníčku pro osoby trpící dnou}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/0e1rp4/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva