Effect of coffee preparation on caffeine content – Marek Gawlik
Marek Gawlik
Bakalářská práce
Effect of coffee preparation on caffeine content
Abstract:
Caffeine is the most widespread psychoactive stimulant in the world, with coffee accounting for the highest amount of caffeine consumed worldwide. Theoretical part of the thesis summarized coffee history, botany and different brewing methods. Most importantly it reviewed caffeine’s chemistry, synthesis and its effects on human health, positive and adverse. The practical research focused on evaluating …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Olga Leuner, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíBakalářský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Zemědělství tropů a subtropů
Práce na příbuzné téma
-
Caffeine content of Honduran coffee on the Czech market
Kateřina Beránková -
The effect of processing and preparation on the caffeine content in coffee and tea
Erika Tadevosjanová -
Caffeine content in coffee beverages on the campus of the Czech University of Life Sciences Prague
Eliška Jurošková -
Differences in caffeine content in various coffee beverages
Peter Sova -
Effect of coffee preparation on the contents of caffeine and chlorogenic acid
Marek Gawlik
Název
Vložil
Vloženo
Práva