Geneticky modifikované potraviny a jejich potenciál, rizika a etika – Bc. Miroslava Ševčíková
Bc. Miroslava Ševčíková
Diplomová práce
Geneticky modifikované potraviny a jejich potenciál, rizika a etika
Genetically modified crops and their potential, risks and ethics
Anotace:
Diplomová práce se zabývá tématem geneticky upravených plodin a jejich etických souvislostí. V rámci literární rešerše byly shrnuty dosavadní poznatky o transgenních plodinách, příslušných biotechnologiích a mechanizmech samotné modifikace. Následně byly hodnoceny otázky legislativy platné jak pro Českou republiku, tak pro státy Evropské unie. Srovnávací metodou byla vyhodnocena pozitiva a negativa …víceAbstract:
Diploma thesis is focused on the genetically modified crops and their ethical aspects. At the beginning there were summarized existing findings about transgenic crops, biotechnologies and mechanisms of modification. Next step was the evaluation of legislation, which is valid not only for the Czech Republic but also for European Union. By the comparative method there were assessed positive and negative …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Dr. Ing. Milada Šťastná
- Oponent: Igor Kyselka, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Agroekologie
Práce na příbuzné téma
-
Etika potravin - Geneticky modifikované potraviny
Miroslav Pillař -
Etika potravin - Geneticky modifikované potraviny
Lukáš Košťál -
Geneticky modifikované potraviny
Kristýna Tuzová -
Rozdílné přístupy k potravinám obsahujícím geneticky modifikované plodiny
Alexander Sorokin -
GENETICKY MODIFIKOVANÉ PLODINY A POTRAVINY V KONTEXTU PROBLEMATIKY ROZVOJE
Eva GROLÍKOVÁ -
Nové trendy vývoje geneticky modifikovaných potravin a surovin
Kristýna Šimáková -
Detekce geneticky modifikovaných organizmů v potravinách a potravinářských surovinách
Kristína Tocíková -
Regulace a restrikce geneticky modifikovaných plodin v EU
František Polák
Název
Vložil
Vloženo
Práva