Geneticky modifikované potraviny a jejich potenciál, rizika a etika – Bc. Miroslava Ševčíková
Bc. Miroslava Ševčíková
Master's thesis
Geneticky modifikované potraviny a jejich potenciál, rizika a etika
Genetically modified crops and their potential, risks and ethics
Abstract:
Diplomová práce se zabývá tématem geneticky upravených plodin a jejich etických souvislostí. V rámci literární rešerše byly shrnuty dosavadní poznatky o transgenních plodinách, příslušných biotechnologiích a mechanizmech samotné modifikace. Následně byly hodnoceny otázky legislativy platné jak pro Českou republiku, tak pro státy Evropské unie. Srovnávací metodou byla vyhodnocena pozitiva a negativa …moreAbstract:
Diploma thesis is focused on the genetically modified crops and their ethical aspects. At the beginning there were summarized existing findings about transgenic crops, biotechnologies and mechanisms of modification. Next step was the evaluation of legislation, which is valid not only for the Czech Republic but also for European Union. By the comparative method there were assessed positive and negative …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Dr. Ing. Milada Šťastná
- Reader: Igor Kyselka, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠEVČÍKOVÁ, Miroslava. \textit{Geneticky modifikované potraviny a jejich potenciál, rizika a etika}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2015. Available from: https://theses.cz/id/0gljc0/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Agricultural Specialization / Agroecology
Theses on a related topic
-
Etika potravin - Geneticky modifikované potraviny
Miroslav Pillař -
Etika potravin - Geneticky modifikované potraviny
Lukáš Košťál -
Geneticky modifikované potraviny
Kristýna Tuzová -
Rozdílné přístupy k potravinám obsahujícím geneticky modifikované plodiny
Alexander Sorokin -
GENETICKY MODIFIKOVANÉ PLODINY A POTRAVINY V KONTEXTU PROBLEMATIKY ROZVOJE
Eva GROLÍKOVÁ -
Nové trendy vývoje geneticky modifikovaných potravin a surovin
Kristýna Šimáková -
Detekce geneticky modifikovaných organizmů v potravinách a potravinářských surovinách
Kristína Tocíková -
Regulace a restrikce geneticky modifikovaných plodin v EU
František Polák
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights