Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie – Bc. Markéta ŠEBELOVÁ
Bc. Markéta ŠEBELOVÁ
Master's thesis
Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie
Study of protein hydrolysates of yeast biomass using gel permeation chromatography
Abstract:
V diplomové práci jsem se zabývala vlivem času při hydrolýze kvasničné biomasy vznikající při výrobě piva na velikost hydrolyzovaných molekul. Hydrolýza byla prováděna kyselou cestou. Teoretická část popisuje základní chromatografické metody, principy gelové permeační chromatografie (GPC, SEC) a základní principy hydrolýzy. Praktická část se zabývá analýzou vzorků v pevné formě i ve formě roztoku metodou …moreAbstract:
In the master thesis, I looked at the influence of hydrolysis time on yeast biomass produced in the brewing on the size of hydrolysed molecules. Hydrolysis was carried out by acid. The theoretical part describes the basic chromatographic methods, principles of gel permeation chromatography (GPC, SEC) and the basic principles of hydrolysis. The practical part deals with the analysis of samples in solid …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier:
15040
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2010
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠEBELOVÁ, Markéta. \textit{Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/0hs3sv/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠEBELOVÁ, Markéta. Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Purifikace proteinů s využitím chromatografických metod, zejména gelové permeační chromatografie
Jindřich Mixa -
Studium degradace kaseinového komplexu pomocí gelové permeační chromatografie
Lenka ČTVRTNÍČKOVÁ -
Charakterizace hyaluronanu pomocí gelové permeační chromatografie
Zuzana Krpalová -
Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností polysacharidů pomocí gelové permeační chromatografie.
Jana ŠENKEŘÍKOVÁ -
Charakterizace hydrolyzátů kolagenu pomocí gelové permeační chromatografie s refraktometrickou a viskozitní detekcí
Michaela PECHÁČKOVÁ -
Aplikace gelové permeační chromatografie pro charakterizaci biopolymeru
Roman STOJASPAL -
Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie
Roman STOJASPAL -
Hydrolýza kvasničné biomasy pro potravinářské doplňky - součást projektu MPO ČR FI390195020
Denisa ŘEZÁČOVÁ