Bc. Vojtěch FRANTÍK

Diplomová práce

Vliv monoacylglycerolu na texturní a organoleptické vlastnosti vícezrnných rohlíků

The Influence of Monoacylglycerol on Textural and Organoleptic Properties of Multigrain Rolls
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem různých přídavků zlepšujícího přípravku VIS na obsah vody a pH u těst a dále na texturní (tuhost), organoleptické (gumovitost, křehkost, pórovitost střídy, vláčnost, chuť a vůni) a chemické vlastnosti (obsah vody) čerstvě upečených vícezrnných rohlíků a rohlíků 1. a 2. den po upečení. Z výsledků bylo zjištěno, že s rostoucím přídavkem zlepšujícího přípravku VIS …více
Abstract:
This thesis deals with the influence of different amount of additive VIS on the water content and pH of the dough and the texture (firmness), sensory characteristics (gumminess, crispness, porosity crumb, softness, taste and smell) and chemical properties (water content) of freshly baked multigrain rolls and rolls first and second day after baking. pH of the dough did not change with increasing addition …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

FRANTÍK, Vojtěch. Vliv monoacylglycerolu na texturní a organoleptické vlastnosti vícezrnných rohlíků. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.