Vliv monoacylglycerolu na texturní a organoleptické vlastnosti vícezrnných rohlíků – Bc. Vojtěch FRANTÍK
Bc. Vojtěch FRANTÍK
Diplomová práce
Vliv monoacylglycerolu na texturní a organoleptické vlastnosti vícezrnných rohlíků
The Influence of Monoacylglycerol on Textural and Organoleptic Properties of Multigrain Rolls
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem různých přídavků zlepšujícího přípravku VIS na obsah vody a pH u těst a dále na texturní (tuhost), organoleptické (gumovitost, křehkost, pórovitost střídy, vláčnost, chuť a vůni) a chemické vlastnosti (obsah vody) čerstvě upečených vícezrnných rohlíků a rohlíků 1. a 2. den po upečení. Z výsledků bylo zjištěno, že s rostoucím přídavkem zlepšujícího přípravku VIS …víceAbstract:
This thesis deals with the influence of different amount of additive VIS on the water content and pH of the dough and the texture (firmness), sensory characteristics (gumminess, crispness, porosity crumb, softness, taste and smell) and chemical properties (water content) of freshly baked multigrain rolls and rolls first and second day after baking. pH of the dough did not change with increasing addition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
FRANTÍK, Vojtěch. Vliv monoacylglycerolu na texturní a organoleptické vlastnosti vícezrnných rohlíků. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.