Bc. Vojtěch FRANTÍK

Master's thesis

Vliv monoacylglycerolu na texturní a organoleptické vlastnosti vícezrnných rohlíků

The Influence of Monoacylglycerol on Textural and Organoleptic Properties of Multigrain Rolls
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem různých přídavků zlepšujícího přípravku VIS na obsah vody a pH u těst a dále na texturní (tuhost), organoleptické (gumovitost, křehkost, pórovitost střídy, vláčnost, chuť a vůni) a chemické vlastnosti (obsah vody) čerstvě upečených vícezrnných rohlíků a rohlíků 1. a 2. den po upečení. Z výsledků bylo zjištěno, že s rostoucím přídavkem zlepšujícího přípravku VIS …more
Abstract:
This thesis deals with the influence of different amount of additive VIS on the water content and pH of the dough and the texture (firmness), sensory characteristics (gumminess, crispness, porosity crumb, softness, taste and smell) and chemical properties (water content) of freshly baked multigrain rolls and rolls first and second day after baking. pH of the dough did not change with increasing addition …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2015
Accessible from:: 24. 4. 2015

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Pavlína Boudová Pečivová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

FRANTÍK, Vojtěch. Vliv monoacylglycerolu na texturní a organoleptické vlastnosti vícezrnných rohlíků. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.