Vliv monoacylglycerolu na texturní a organoleptické vlastnosti vícezrnných rohlíků – Bc. Vojtěch FRANTÍK
Bc. Vojtěch FRANTÍK
Master's thesis
Vliv monoacylglycerolu na texturní a organoleptické vlastnosti vícezrnných rohlíků
The Influence of Monoacylglycerol on Textural and Organoleptic Properties of Multigrain Rolls
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem různých přídavků zlepšujícího přípravku VIS na obsah vody a pH u těst a dále na texturní (tuhost), organoleptické (gumovitost, křehkost, pórovitost střídy, vláčnost, chuť a vůni) a chemické vlastnosti (obsah vody) čerstvě upečených vícezrnných rohlíků a rohlíků 1. a 2. den po upečení. Z výsledků bylo zjištěno, že s rostoucím přídavkem zlepšujícího přípravku VIS …moreAbstract:
This thesis deals with the influence of different amount of additive VIS on the water content and pH of the dough and the texture (firmness), sensory characteristics (gumminess, crispness, porosity crumb, softness, taste and smell) and chemical properties (water content) of freshly baked multigrain rolls and rolls first and second day after baking. pH of the dough did not change with increasing addition …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2015
Accessible from:: 24. 4. 2015
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FRANTÍK, Vojtěch. \textit{Vliv monoacylglycerolu na texturní a organoleptické vlastnosti vícezrnných rohlíků}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/0kacga/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
FRANTÍK, Vojtěch. Vliv monoacylglycerolu na texturní a organoleptické vlastnosti vícezrnných rohlíků. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.