Zhodnocení fyzikálního a chemického stavu půdy pozemků obhospodařovaných zemědělským podnikem – Stanislav Navrkal
Stanislav Navrkal
Bachelor's thesis
Zhodnocení fyzikálního a chemického stavu půdy pozemků obhospodařovaných zemědělským podnikem
Assessment of physical and chemical soil condition of lands managed by the agricultural cooperative
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na stanovení fyzikálních, fyzikálně-chemických a chemických vlastností půdy, které sloužily pro zhodnocení půdního stavu. Pro stanovení půdních vlastností byly vybrány pozemky nacházející se v katastrálním území obce Čechtín, kterou obhospodařuje zemědělské družstvo „Podlesí“ Čechtín. Celkem bylo vybráno 18 pozemků. Na 5 pozemcích se dne 26. října 2018 odebraly neporušené …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on determination of physical, physico-chemical and chemical soil properties. The area selected for the determination of soil properties is located in the cadastral terittory in village Čechtín, cultivated by agricultural cooperative "Podlesí" Čechtín. The indisturbed soil samples were sampled on 26th October 2018 for the analysing of bulk density, porosity, maximum capillary …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jana Šimečková, Ph.D.
- Reader: Jan Pecháček, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NAVRKAL, Stanislav. \textit{Zhodnocení fyzikálního a~chemického stavu půdy pozemků obhospodařovaných zemědělským podnikem}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2020. Available from: https://theses.cz/id/0kfx4j/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Agrobiology / General Agriculture
Theses on a related topic
-
The effect of modified starches addition on physico-chemical properties of bread and bakery products
Remziye Köpük -
Fyzikálně-chemické a mikrobiologické vlastnosti čistírenských kalů
Nela Friedrichová -
Vliv přídavku ovocné složky na fyzikálně-chemické vlastnosti extrudovaných výrobků
Kateřina Prokopová -
Fyzikálně-chemické vlastnosti vysoce koncentrovaných vodných elektrolytů pro příští generaci nabíjecích baterií
Ondřej Kolín -
Vliv extruzního vaření na fyzikálně-chemické vlastnosti výrobků z luštěnin
Linda Pechmanová -
Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti
Věra Dvořáková -
Vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti medu
Jan Kopecký -
Fyzikálně-chemické vlastnosti a využití celozrnných mouk
Alžběta Mandová