Zhodnocení fyzikálního a chemického stavu půdy pozemků obhospodařovaných zemědělským podnikem – Stanislav Navrkal
Stanislav Navrkal
Bakalářská práce
Zhodnocení fyzikálního a chemického stavu půdy pozemků obhospodařovaných zemědělským podnikem
Assessment of physical and chemical soil condition of lands managed by the agricultural cooperative
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na stanovení fyzikálních, fyzikálně-chemických a chemických vlastností půdy, které sloužily pro zhodnocení půdního stavu. Pro stanovení půdních vlastností byly vybrány pozemky nacházející se v katastrálním území obce Čechtín, kterou obhospodařuje zemědělské družstvo „Podlesí“ Čechtín. Celkem bylo vybráno 18 pozemků. Na 5 pozemcích se dne 26. října 2018 odebraly neporušené …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on determination of physical, physico-chemical and chemical soil properties. The area selected for the determination of soil properties is located in the cadastral terittory in village Čechtín, cultivated by agricultural cooperative "Podlesí" Čechtín. The indisturbed soil samples were sampled on 26th October 2018 for the analysing of bulk density, porosity, maximum capillary …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jana Šimečková, Ph.D.
- Oponent: Jan Pecháček, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NAVRKAL, Stanislav. \textit{Zhodnocení fyzikálního a~chemického stavu půdy pozemků obhospodařovaných zemědělským podnikem}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/0kfx4j/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Agrobiologie / Všeobecné zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
The effect of modified starches addition on physico-chemical properties of bread and bakery products
Remziye Köpük -
Fyzikálně-chemické a mikrobiologické vlastnosti čistírenských kalů
Nela Friedrichová -
Fyzikálně-chemické vlastnosti vysoce koncentrovaných vodných elektrolytů pro příští generaci nabíjecích baterií
Ondřej Kolín -
Vliv extruzního vaření na fyzikálně-chemické vlastnosti výrobků z luštěnin
Linda Pechmanová -
Vliv přídavku ovocné složky na fyzikálně-chemické vlastnosti extrudovaných výrobků
Kateřina Prokopová -
Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti
Věra Dvořáková -
Vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti medu
Jan Kopecký -
Fyzikálně-chemické vlastnosti a využití celozrnných mouk
Alžběta Mandová