Karolína ZÁLEŠÁKOVÁ
Bakalářská práce
Jídlo jako umění
Food as art
Anotace:
Tato bakalářská práce klade otázky - Proč není jídlo uměním? Proč není senzor chuti zařazen mezi senzory estetického prožitku? A proč si tuto otázku odborníci nekladou? Bakalářská práce rešeršuje, analyzuje a komentuje texty odborníků, zabývající se krásou, estetikou, vkusem a uměním. Pátrá v humanitních a společenských vědeckých disciplínách, které se zabývají jídlem a stravováním. Nepodařilo se najít …víceAbstract:
This bachelor theses begs the following questions - Why isn't food considered an art? Why is the sense of taste not listed along with the other senses of aesthetic reception? Why are the experts not even concerned with asking these questions? This work researches, analyses and comments the texts of experts concerned with the disciplines of beauty, aesthetics, taste and art. It simultaneously examines …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Dr. Vladimír Šiler
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZÁLEŠÁKOVÁ, Karolína. Jídlo jako umění. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Filozofická fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Anglický jazyk a literatura - Základy společenských věd
Práce na příbuzné téma
-
Lehnwörter deutscher Herkunft im Ukrainischen (Sachbereiche Gastronomie, Kochen und Essen)
Valeriia Borysova -
Jídlo a gastronomie v rozvoji lokality (oblast Krkonoš a případ Špindlerova Mlýna)
Michaela Maňáková -
EVERYDAY DESIGN
Manka LUSTIGOVÁ