Karolína ZÁLEŠÁKOVÁ

Bakalářská práce

Jídlo jako umění

Food as art
Anotace:
Tato bakalářská práce klade otázky - Proč není jídlo uměním? Proč není senzor chuti zařazen mezi senzory estetického prožitku? A proč si tuto otázku odborníci nekladou? Bakalářská práce rešeršuje, analyzuje a komentuje texty odborníků, zabývající se krásou, estetikou, vkusem a uměním. Pátrá v humanitních a společenských vědeckých disciplínách, které se zabývají jídlem a stravováním. Nepodařilo se najít …více
Abstract:
This bachelor theses begs the following questions - Why isn't food considered an art? Why is the sense of taste not listed along with the other senses of aesthetic reception? Why are the experts not even concerned with asking these questions? This work researches, analyses and comments the texts of experts concerned with the disciplines of beauty, aesthetics, taste and art. It simultaneously examines …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Dr. Vladimír Šiler

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ZÁLEŠÁKOVÁ, Karolína. Jídlo jako umění. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Filozofická fakulta

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Filozofická fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

Filozofická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Filologie / Anglický jazyk a literatura - Základy společenských věd

Práce na příbuzné téma