Petra Šenkýřová

Bakalářská práce

Chemické a fyzikální ukazatele kvality masa

Chemical and physical indicators of the quality of meat
Anotace:
Maso zvířat bylo a je součástí přirozené složky potravy, neboť obsahuje řadu nutričních látek, které jsou nezbytné pro správný růst a zdravý vývoj organismu. Je také důležitým zdrojem energie. Jeho spotřeba a produkce se neustále zvyšuje. Tato práce se zabývá faktory a ukazateli, které ovlivňují kvalitu a čerstvost masa. Dále jsou zde uvedeny analytické metody, kterými lze kvalitu masa ověřit.
Abstract:
Meat animals was and is part of the natural food ingredients, it contains many nutrients that are essential for proper growth and healthy development of the organism. It is also an important source of energy. Its consumption and production is increasing. This work focuses on the factors and indicators that affect the quality and freshness of meat. Analytical methods available to verify the quality …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 8. 2011
  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Šenkýřová, Petra. Chemické a fyzikální ukazatele kvality masa. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Farmakochemie a medicinální materiály / Farmakochemie a medicinální materiály