Pohled spotřebitele na aditivní látky v potravinách – Marie STUPKOVÁ
Marie STUPKOVÁ
Bakalářská práce
Pohled spotřebitele na aditivní látky v potravinách
Consumers' opinion on additives in food products
Anotace:
Tato bakalářská práce řeší problematiku přídatných látek v potravinách. Aditiva se používají kvůli úpravě vlastností potravin, směsí a jiných látek, ale pouze, když je to opravdu nutné. Tyto látky prodlužují trvanlivost potravin, zvýrazňují, mění nebo zlepšují chuť, vůni, či barvu. Přídatné látky se dělí do skupin dle toho, k čemu se využívají. Každá skupina látek má své označení, např. barviva se …víceAbstract:
This bachelor´s thesis deals with the issue of food additives. Additives are used to modify the prosperities of foods, mixtures and other substances, but only when it is really necessary. Each group of substances has its own designation, for example dyes are indicated by codes E100-E199, preservatives are indicated by codes E200-E299 etc. The disadvantages of adding these substances to food are negative …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 8. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Bedrníček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STUPKOVÁ, Marie. \textit{Pohled spotřebitele na aditivní látky v potravinách}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/0pbw5e/.
Jak správně citovat práci
STUPKOVÁ, Marie. Pohled spotřebitele na aditivní látky v potravinách. České Budějovice, 2024. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělství - Zpracování produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kombinace kyseliny nitro-olejové a ionizujícího záření na přežívání a signalizaci buněk lidského adenokarcinomu A549
Michaela Trávníčková -
Buněčný lipidom jako diagnostický a prediktivní faktor v normálních a nádorových buněčných populacích
Martina Karasová -
Syntéza a charakterizace hydrogelu na bázi roubovaného kopolymeru škrobu, kyseliny akrylové a akrylamidu
Jan Hroch -
Založení a regenerace prašníkové kultury somatických hybridů diploidního Solanum tuberosum a Solanum bulbocastanum
Eva Suková -
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Karolína Mašková -
Mikrobiologie nefiltrovaných piv z minipivovarů a malých pivovarů a možnosti prodloužení trvanlivosti
Jolana Janíková -
Sledování změn v koncentracích esterů a vyšších alkoholů u nefiltrovaných a nepasterovaných piv během jejich skladování při různých teplotách
Pavel Mrňa -
Předpoklady obnovy a pěstování kaštanovníku jedlého (Castanea sativa Mill.) a jeho výskyt v České republice
Lenka Vopálka Melicharová
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Bulánová, L.
21. 8. 2024