Ing. Pavel Křupka

Diplomová práce

Vliv přídavku vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva

Effect of Water Addition on Texture Properties of the Gluten-Free Bread
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem různých přídavků vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva. Teoretická část popisuje základní rozdíly mezi pečivem obsahujícím lepek a bezlepkových pečivem, definuje využití bezlepkových mouk, popisuje technologii výroby bezlepkového pečiva a také měření texturních vlastností v závislosti na přídavcích vody do těsta. Praktická část obsahuje popis experimentu, …více
Abstract:
The diploma thesis deals with the influence of various water additions on the textural properties of gluten-free bread. The theoretical part describes the basic differences between bread containing gluten and gluten-free bread, defines the use of gluten-free flour, describes the technology of gluten-free bread production, and also the measurement of textural properties related to the water added to …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Křupka, Pavel. Vliv přídavku vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe