Vliv přídavku vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva – Ing. Pavel Křupka
Ing. Pavel Křupka
Master's thesis
Vliv přídavku vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva
Effect of Water Addition on Texture Properties of the Gluten-Free Bread
Abstract:
Diplomová práce se zabývá vlivem různých přídavků vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva. Teoretická část popisuje základní rozdíly mezi pečivem obsahujícím lepek a bezlepkových pečivem, definuje využití bezlepkových mouk, popisuje technologii výroby bezlepkového pečiva a také měření texturních vlastností v závislosti na přídavcích vody do těsta. Praktická část obsahuje popis experimentu, …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the influence of various water additions on the textural properties of gluten-free bread. The theoretical part describes the basic differences between bread containing gluten and gluten-free bread, defines the use of gluten-free flour, describes the technology of gluten-free bread production, and also the measurement of textural properties related to the water added to …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Křupka, Pavel. Vliv přídavku vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Texturní vlastnosti drůbežího masa a výrobků
Silvie Radomská -
Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Helena Bačová -
Vliv různého složení binárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů
Lucie GALIOVÁ -
Vliv přídavku biologicky aktivních látek na texturní a organoleptické vlastnosti tavených sýrů
Jiří NEKVAPIL -
Texturní vlastnosti analogů tavených sýrů vyrobených s použitím tuků s různým zastoupením mastných kyselin.
Kateřina HORÁKOVÁ -
Vliv aplikace různých polyfosforečnanů na texturní vlastnosti tavených sýrů
Pavel Mančík -
Vliv koncentrace vybraných hydrokoloidů na texturní vlastnosti tavených sýrů
Pavel Novák -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Aneta BRABENCOVÁ