Jogurty-jejich benefity a postavení ve výživě člověka – Bc. Barbora Slanařová
Bc. Barbora Slanařová
Bachelor's thesis
Jogurty-jejich benefity a postavení ve výživě člověka
Yogurts - their benefits and role in human nutrition
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá benefity jogurtu a jeho postavení ve výživě člověka. První kapitoly teoretické části přináší pohled do historie a české legislativy jogurtu. Přes označování jogurtu a technologii výroby se přesouvá k druhům a výživovým benefitům jogurtu. Hlavní část je zaměřena na zdravotní benefity, které konzumace jogurtu přináší. Zabývá se postavením jogurtu ve výživě všech věkových kategorií …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the benefits of yogurt and its significance in human nutrition. The first chapter of the theoretical part contains historically insight and information regarding Czech legislation. Though yogurt labelling and production technology, the thesis proceed to the types of yogurt and their health benefits. The main part is focused on the health benefits that are associated with …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2021
Identifier:
https://is.muni.cz/th/sqayk/
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2021
- Supervisor: MVDr. Halina Matějová
- Reader: Mgr. Kamila Jančeková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Dietitian / Dietitian
Theses on a related topic
-
Proces validace dotazníku Revised Osteoporosis Knowledge Test a možnost jeho využití v rámci edukace
Hana KOLÁŘOVÁ -
Znalosti z oblasti výživy hráčů fotbalu dospělé a dorostenecké kategorie
Jakub HORA -
Znalosti z oblasti sportovní výživy u vysokoškolských studentů tělovýchovných oborů
Erik STANKOV -
Znalosti matek o správné výživě kojenců a batolat
Václav Tesař -
Klasický vs. bulharský jogurt – senzorická kvalita vs. chemické a mikrobiologické složení
Michaela Podloučková -
Klasický vs. tradiční bulharský jogurt – chemická, mikrobiologická a senzorická charakterizace
Zahraa Jasimová -
Hladiny equolu a isoflavonů v jogurtech v závislosti na jejich dávce v krmivu
Martin Štěpánek