Bc. Barbora Slanařová

Bakalářská práce

Jogurty-jejich benefity a postavení ve výživě člověka

Yogurts - their benefits and role in human nutrition
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá benefity jogurtu a jeho postavení ve výživě člověka. První kapitoly teoretické části přináší pohled do historie a české legislativy jogurtu. Přes označování jogurtu a technologii výroby se přesouvá k druhům a výživovým benefitům jogurtu. Hlavní část je zaměřena na zdravotní benefity, které konzumace jogurtu přináší. Zabývá se postavením jogurtu ve výživě všech věkových kategorií …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with the benefits of yogurt and its significance in human nutrition. The first chapter of the theoretical part contains historically insight and information regarding Czech legislation. Though yogurt labelling and production technology, the thesis proceed to the types of yogurt and their health benefits. The main part is focused on the health benefits that are associated with …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2021
  • Vedoucí: MVDr. Halina Matějová
  • Oponent: Mgr. Kamila Jančeková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie