Jogurty-jejich benefity a postavení ve výživě člověka – Bc. Barbora Slanařová
Bc. Barbora Slanařová
Bakalářská práce
Jogurty-jejich benefity a postavení ve výživě člověka
Yogurts - their benefits and role in human nutrition
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá benefity jogurtu a jeho postavení ve výživě člověka. První kapitoly teoretické části přináší pohled do historie a české legislativy jogurtu. Přes označování jogurtu a technologii výroby se přesouvá k druhům a výživovým benefitům jogurtu. Hlavní část je zaměřena na zdravotní benefity, které konzumace jogurtu přináší. Zabývá se postavením jogurtu ve výživě všech věkových kategorií …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the benefits of yogurt and its significance in human nutrition. The first chapter of the theoretical part contains historically insight and information regarding Czech legislation. Though yogurt labelling and production technology, the thesis proceed to the types of yogurt and their health benefits. The main part is focused on the health benefits that are associated with …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2021
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/sqayk/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2021
- Vedoucí: MVDr. Halina Matějová
- Oponent: Mgr. Kamila Jančeková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie
Práce na příbuzné téma
-
Proces validace dotazníku Revised Osteoporosis Knowledge Test a možnost jeho využití v rámci edukace
Hana KOLÁŘOVÁ -
Znalosti z oblasti výživy hráčů fotbalu dospělé a dorostenecké kategorie
Jakub HORA -
Znalosti z oblasti sportovní výživy u vysokoškolských studentů tělovýchovných oborů
Erik STANKOV -
Znalosti matek o správné výživě kojenců a batolat
Václav Tesař -
Klasický vs. tradiční bulharský jogurt – chemická, mikrobiologická a senzorická charakterizace
Zahraa Jasimová -
Klasický vs. bulharský jogurt – senzorická kvalita vs. chemické a mikrobiologické složení
Michaela Podloučková -
Hladiny equolu a isoflavonů v jogurtech v závislosti na jejich dávce v krmivu
Martin Štěpánek